• September

    Sangat bersopan santun & bertolak ansur. Sangat cermat, teliti & teratur. Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik. Pendiam tapi pandai bercakap. Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati. Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia,jujur. Kerja yang dilakukan sangat sempurna.Sangat sensitif yang tidak diketahui. orang yang banyak berfikir. Daya pentaakulan yang baik. Otak bijak & mudah belajar. Suka mencari maklumat. Kawal diri dari terlalu mengkritik. Pandai mendorong diri sendiri. Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia. Suka sukan, hiburan & melancong.

Konvo!!!!

Posted by cheelat On 12:41 AM 0 comments

Salam...sdar x sdar da nk konvo...cam x caye je..3 tahun aku rase cam kejap je..bnyk pengalaman yg aku gain ms aku amik diploma kt london (lendu) 2..huhuhuh..mcm2 jenis org yg aku jumpe..pd yg nerd, alim, iblis sampai la syaitan nye jeneral..aku appreciate gile sume benda yg aku blaja kt sane...kt c 2 gak r aku knal ape i2 erti hidup...hahaha..

kat c2 gak la aku knal suko, curry, midon, daus, buddy, zulhusnie, payid, hapiz, mupak (budak paling aku mnyampah n merangkap musuh full time aku) n the most bez frenz aku Kapok!!!!! aku tol rindu gila nk brbual ngan die...(skunk die xtant kt lendu lg) ntaqh bile r boley jupe c bodo 2 lagi...(sduy pulak aku)...

kat lendu jugak la prmulaan hidup baru aku..drpd budak yg x bp nakal sehngga budak yg paling kuat membahan owang..hahaha (that's my hobby)...dan bhase aku juga brubah drpd org nogori ke pure mlake...hahaha....aku tol2 enjoy ms kt lendu dulu...sampai d sini dulu...k...daaa

Bengang!!!

Posted by cheelat On 12:08 PM 2 comments

Ri 2 ms presentation HR aku bengang gile ngan sowang member dlm group aku (zati bukan nm sebenar)...hahaha...nk taw asal??? kt owg punye la brtungkus lumus menyelesaikan keje presentation 2..die rilek je..da la meeting group pown die x dtg...pas 2 wat keje ikot kpale sendiri...pas 2 keje yg die wat silap pulak!!! mne aku x hangin...aku pling kesian kt kak nad r n hana n sida r...coz ms ri kamis b4 present kt owg buat r keje sme2(without betina lakhanat 2)...kite owg tgu betina 2 dtg, x dtg..last2 die dtg kul 1.30..die tunjuk kan keje die kat aku n kak nad..pas 2 aku dapati keje die x memuaskan...pe g aku ngan kak nad suruh die wat blik kt CC...pas je die g CC aku pown blik ke hostel tok menunaikan tgungjawab sbg seorang manusia(makan...hahaha)...

Aku dlm 2.30 betina 2 da hbis wat keje die...rupe2 nye...kak nad, sida n hana tguu die smpai kul 3.30 bru setle..keje yg kite owg bg kat die..x sampai 10% pown..2 pown leh nk setle kan...aku dgr je kak nad n others tgu sida smp kul 3.30 trus aku meradang...nk aku sepak je budak nie...(keciiiiiikkkk je aku nampak die time presentation ri 2....) huhuhu...nsib baek aku dapat kwl kemarahan aku ri 2...klu x..hmm x taw r pe jd...cume ibu kau je yg dapat kwl aku ms aku marah...org laen mmg x dapt...aku ni mmg jarang marah...tp klu da mrh...jge baek r...cite psl betina ni lbih2..wat skit ht je...k r...salam...

Final...

Posted by cheelat On 5:33 AM 0 comments

Final da nk dekat tp...aku x prepare lagi..especially OB n RM...hmmm agak2 boleh x aku skor 2 subject ni..klu 2 subject ni aku x pat at least B+...kompom aku x leh dapat DL sem ni...aku mesti dapat DL coz that my mission for this sem...hopefully i can achieve what i want. aku mesti usahe keras lagi...Go Labest!!!! that's all..daa salam..

Kejayaan

Posted by cheelat On 9:27 PM 0 comments

Semalam hari yg paling hapy dalam hidup aku..knape??? sebab nye team favorite aku arsenal menang besar ke atas blackburn..dowang maen cantiik gile..although 1st dowang x bape nk baik smpai dowang leh ketinggalan 2 kali..nasib baik dowang sempat comeback and first half end with arsenal lead 3-2..

masuk je 2nd half arsenal mengamuk!!! 4 gol terhasil...gempak gile gol2 dowang especially gol fabregas( player kesayangan akui)..gol2 arsenal telah di jaring kan oleh vermaela, van persie, arshavin, fabregas, walcott and bendtner...proud gile aku ngan dowang...man of the match semalam ialh fabregas..mane x nye mamat ni setup 4 n gol sebijik...sampai di sini dulu..salam..

cita-cita

Posted by cheelat On 1:20 AM 0 comments

sume owang de cite2..aku pown dde gak..dulu cite2 aku nk jadi pmain bola sepak to ngeri aku..Ngeri Sembilan..hahaha..tp sayang x kesampain coz aku dapat serius injury kt lutut aku..so aku x leh main bola tok tempoh yg agak lame...2 tahun gak r..rase terseksa gak r diri aku..huhuhu...

tp 2 sume dulu..now everything da brubah..aku pown x sangka yg aku ngah wat degree n da de diploma..coz dulu sume orang ingat aku x de mase depan nye budak...owang yg paling hapi skunk tgk aku ialah ibu aku...n aku x kan kecewakan die...aku akn wat yg terbaik...hahaha..

FYI..cite2 aku skunk is i want to be a teacher..why i choose teacher?? hahaha...coz aku nk turun kan segale ilmu yg aku pelajari sepanjang hidup aku kt next generation..huhuhuh..hopefuly cite2 aku tercapai la...hahaha....sampai di sini dulu..daa

Money..

Posted by cheelat On 1:20 AM 0 comments

Money is not everything but everything needs money

Posted by cheelat On 1:20 AM 0 comments

Raye...

Posted by cheelat On 5:27 AM 0 comments

Raya?? raya tahun nie x de pe yg special...may be raye yg pling membosankan dalam hidup aku!!!!
mane x nye...1st ri raye n 2nd raye..aku g raye kt palong 9..gile corok doe...bosan gile dok kt sane..mmg x de life r!! msuk raye ke 3 n 4 aku g raye kt kl umah akak aku..di x pat cuti..so x de la die balik raye umah mak aku..so mak aku pown decide nk pegi umah die n beraye kt sane...hahaha seronok cikit r..raye ke 5 aku dok umah je..melayan owang datng umah..huhu..sronok gak r layan budak2 sampai habis r rendang n nasi impit sold out la..mcm umh aku wat sell 70% pulak..huhu... n raye ke 6 aku da blik hostel!!!! gile best coz dapat berual ngan sukor..huhu..k la sampai d sini dulu..

Salam...

Yakult...

Posted by cheelat On 1:38 AM 0 comments

Salam...

Semalam aku ngan group aku (faris, kak nad, sida n izati) g kilang yakult kt seremban 2..aku g sane coz aku kna wat assingment OSH..hahaha..mmg best gile g sane..aku mmg terpegun gile cara company 2 manage kilang 2..sgt bersistematik...kami d beri layanan yg cukup baik daripada miss chew (cantik gile amoi ni...)..sampai je kt sane kt owg di beri briefing tng kilang 2 (history, product n top mgt) pas je sesi briefing kt owg di beri pluang tok melihat sendiri bgmane product yakult d keluarkan..nk taw sommting x?? dowang boley produce yakult sampai 70 000 botol sehari...very impressive..pekerja dalm kilang 2 x de la ramai dlm 30 -40 owg je...hebat x??? pekerja yg sikit dapat produce product yg berkualiti...machine yg dowang gune mmg canggih gile..haraga die smpai mncecah berpuluh juta pown de...k la smpai d sini dulu ye...daaa...

Shopping...

Posted by cheelat On 6:00 AM 0 comments

salam...

Ri ni aku g shopping ngan midon n paem..mcm2 kite owg beli..aku bli bju kemeja ngan jam baru..cantik gile n sedap mate aku pandang..puas hati aku..coz aku tol2 suke 2 bnda yg aku bli td..yes aku puas!!!!

Midon pulak bli baju je...tp sedondon taw..die bli bju tok awek die skali..mmg cantik bju yg die bli 2..tp bju 2 aku yg pilih (nk jugak dpt name) sampai pning kpale die nk pilih bju td coz sume cantik2 n yg pling penting harge die brpatutan..hahaha...

si paem pulak ri die mmg shopping sakan..nk taw die bli pe??? die bli bju, cermin mata, n sluar..peh!!! cantik2 siot bju n sluar die bli..Padini..hahaha..die punye bajet 1oo je..tp die spend ri ni nk dekat 250 gak r..x pe r yg penting die puas hati...huhu..cermin mata yg die bli 2 pown kna ngan style die..huhu

tp ri ni aku mmg enjoy gile..letih mmg letih tp puas tetap puas..hahaha sampai di sini dulu ye....
assalammualaikum....

Kehampaan

Posted by cheelat On 8:29 PM 0 comments

semalam adalah hari yg pling bengang dalm hidup aku...nk taw knape? coz team favourite ak klh besar ngan team pling aku bnnci skali..(arsenal vs manchester city)..x pernah aku rase marah sampai cam 2 skali..pas je tgk game...aku trus msuk bilik n tumbuk dinding bilik aku sekuat hati aku..pas 2 aku tido..housemate aku sume x brani nk tegur aku..tp bile di pk kn blik..standard r 2..klh n menang adat pertndingan..aku harap arsenal boleh improve la pas nie...hehehe..sampai di sini dulu...assalammualaikum

classmate..

Posted by cheelat On 10:13 PM 0 comments

Classmate aku??? mula2 aku masuk claz BBA HR 3C...hmm aku rase nervous gak r coz aku x taw la cm ne perangai n attitude dak2 nie..tp bile da lame kenal ngan dowang sume..aku rase makin selesa n seronok ngan dowang coz sume nye satu kaple ngan aku especially group yg di gelar G9(consist of 9 members in the group)..haha nganjing n ngumpat mmg favorite kite owg..hahaha tp dowang sume baik hati..study jgn ckp la..sume nye hbt2 belaka n mission group kite owg sem ni nk skor DL!!!! harap2 kite owg dpt la laksanakan mission ni...last but not least aku tol2 hapi n besyukur coz dapat berkenalan ngan dowang sume...huhu

to: Sara, zerk,a swad, fatin, nisak, jan, husna, miera nice to know you guys...

Best Friend

Posted by cheelat On 6:13 AM 0 comments

assalammualaikum..

aku rase bertuah gile dapat kawan2 yg satu kepale ngan aku...especially midon, astro, suko, wan, s.i, syahir, daus, buddy n paem...sume nye best2 belaka...hahaha..ati dowang baik n bile aku susah dowang tampil hulurkan bantuan kat ak (aku rase terharu pulak..) aku harap relationship kami akan baik sampai bile2...k r sampai sini la dlu..kang cite banyak2 buat aku nak nangis pulak..hahaha...daaa

Menonton