• September

    Sangat bersopan santun & bertolak ansur. Sangat cermat, teliti & teratur. Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik. Pendiam tapi pandai bercakap. Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati. Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia,jujur. Kerja yang dilakukan sangat sempurna.Sangat sensitif yang tidak diketahui. orang yang banyak berfikir. Daya pentaakulan yang baik. Otak bijak & mudah belajar. Suka mencari maklumat. Kawal diri dari terlalu mengkritik. Pandai mendorong diri sendiri. Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia. Suka sukan, hiburan & melancong.

Raye...

Posted by cheelat On 5:27 AM 0 comments

Raya?? raya tahun nie x de pe yg special...may be raye yg pling membosankan dalam hidup aku!!!!
mane x nye...1st ri raye n 2nd raye..aku g raye kt palong 9..gile corok doe...bosan gile dok kt sane..mmg x de life r!! msuk raye ke 3 n 4 aku g raye kt kl umah akak aku..di x pat cuti..so x de la die balik raye umah mak aku..so mak aku pown decide nk pegi umah die n beraye kt sane...hahaha seronok cikit r..raye ke 5 aku dok umah je..melayan owang datng umah..huhu..sronok gak r layan budak2 sampai habis r rendang n nasi impit sold out la..mcm umh aku wat sell 70% pulak..huhu... n raye ke 6 aku da blik hostel!!!! gile best coz dapat berual ngan sukor..huhu..k la sampai d sini dulu..

Salam...

Yakult...

Posted by cheelat On 1:38 AM 0 comments

Salam...

Semalam aku ngan group aku (faris, kak nad, sida n izati) g kilang yakult kt seremban 2..aku g sane coz aku kna wat assingment OSH..hahaha..mmg best gile g sane..aku mmg terpegun gile cara company 2 manage kilang 2..sgt bersistematik...kami d beri layanan yg cukup baik daripada miss chew (cantik gile amoi ni...)..sampai je kt sane kt owg di beri briefing tng kilang 2 (history, product n top mgt) pas je sesi briefing kt owg di beri pluang tok melihat sendiri bgmane product yakult d keluarkan..nk taw sommting x?? dowang boley produce yakult sampai 70 000 botol sehari...very impressive..pekerja dalm kilang 2 x de la ramai dlm 30 -40 owg je...hebat x??? pekerja yg sikit dapat produce product yg berkualiti...machine yg dowang gune mmg canggih gile..haraga die smpai mncecah berpuluh juta pown de...k la smpai d sini dulu ye...daaa...

Shopping...

Posted by cheelat On 6:00 AM 0 comments

salam...

Ri ni aku g shopping ngan midon n paem..mcm2 kite owg beli..aku bli bju kemeja ngan jam baru..cantik gile n sedap mate aku pandang..puas hati aku..coz aku tol2 suke 2 bnda yg aku bli td..yes aku puas!!!!

Midon pulak bli baju je...tp sedondon taw..die bli bju tok awek die skali..mmg cantik bju yg die bli 2..tp bju 2 aku yg pilih (nk jugak dpt name) sampai pning kpale die nk pilih bju td coz sume cantik2 n yg pling penting harge die brpatutan..hahaha...

si paem pulak ri die mmg shopping sakan..nk taw die bli pe??? die bli bju, cermin mata, n sluar..peh!!! cantik2 siot bju n sluar die bli..Padini..hahaha..die punye bajet 1oo je..tp die spend ri ni nk dekat 250 gak r..x pe r yg penting die puas hati...huhu..cermin mata yg die bli 2 pown kna ngan style die..huhu

tp ri ni aku mmg enjoy gile..letih mmg letih tp puas tetap puas..hahaha sampai di sini dulu ye....
assalammualaikum....

Kehampaan

Posted by cheelat On 8:29 PM 0 comments

semalam adalah hari yg pling bengang dalm hidup aku...nk taw knape? coz team favourite ak klh besar ngan team pling aku bnnci skali..(arsenal vs manchester city)..x pernah aku rase marah sampai cam 2 skali..pas je tgk game...aku trus msuk bilik n tumbuk dinding bilik aku sekuat hati aku..pas 2 aku tido..housemate aku sume x brani nk tegur aku..tp bile di pk kn blik..standard r 2..klh n menang adat pertndingan..aku harap arsenal boleh improve la pas nie...hehehe..sampai di sini dulu...assalammualaikum

classmate..

Posted by cheelat On 10:13 PM 0 comments

Classmate aku??? mula2 aku masuk claz BBA HR 3C...hmm aku rase nervous gak r coz aku x taw la cm ne perangai n attitude dak2 nie..tp bile da lame kenal ngan dowang sume..aku rase makin selesa n seronok ngan dowang coz sume nye satu kaple ngan aku especially group yg di gelar G9(consist of 9 members in the group)..haha nganjing n ngumpat mmg favorite kite owg..hahaha tp dowang sume baik hati..study jgn ckp la..sume nye hbt2 belaka n mission group kite owg sem ni nk skor DL!!!! harap2 kite owg dpt la laksanakan mission ni...last but not least aku tol2 hapi n besyukur coz dapat berkenalan ngan dowang sume...huhu

to: Sara, zerk,a swad, fatin, nisak, jan, husna, miera nice to know you guys...

Best Friend

Posted by cheelat On 6:13 AM 0 comments

assalammualaikum..

aku rase bertuah gile dapat kawan2 yg satu kepale ngan aku...especially midon, astro, suko, wan, s.i, syahir, daus, buddy n paem...sume nye best2 belaka...hahaha..ati dowang baik n bile aku susah dowang tampil hulurkan bantuan kat ak (aku rase terharu pulak..) aku harap relationship kami akan baik sampai bile2...k r sampai sini la dlu..kang cite banyak2 buat aku nak nangis pulak..hahaha...daaa

Menonton